Дата розміщення: 30.04.2014

Річний звіт за 2013 рік

ЗВІТ ПРО КОРПОРАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ*

Метою дiяльностi фінансової установи ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" (далі Товариство) є отримання прибутку за рахунок виконання робіт та послуг від професійної діяльності на фондовому ринку цінних паперів і на цій основі задоволення соціально-економічних інтересів акціонерів та трудового колективу Товариства.
Станом на 31.12.2013 року власники акцій, яким належить 10 і більше відсотків голосуючих акцій: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Проект майстер", код ЄДРПОУ 32556179, місцезнаходження - 01133, м.Київ, вул.Кутузова, 18/7. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 21,6647%. 2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Барленко груп", код ЄДРПОУ 37020939, місцезнаходження - 69600, м.Запоріжжя, пр.Леніна,152-В. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 15,7508%. 3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Мідланд Кепітал Менеджмент", код ЄДРПОУ 33104302, місцезнаходження -04070, м.Київ, вул.Григорія Сковороди, 21/16. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 18,6488%. Протягом 2013 року в Товаристві відбулися зміни у складі посадових осіб: Загальними зборами акціонерів ПрАТ “Запоріжсталь-АГ” від 06 грудня 2013 року прийняті наступні рішення щодо складу Наглядової ради: припинити повноваження діючих (на момент проведення Загальних зборів акціонерів 06.12.2013 р.) членів Наглядової ради: Божко Руслана Анатолійовича, Іойлева Ігора Андрійовича, Тезіковой Лілії Вікторівни, “МІД ЛЕНДСКЕЙП ЛІМІТЕД”. Обрати членами Наглядової ради з 07.12.2013 р: Терещенко Аллу Геннадіївну, Усатого Володимира Анатолійовича, Сироєжкіну Олену Вікторівну, Корольчук Інну Петрівну. Загальними зборами акціонерів ПрАТ “Запоріжсталь-АГ” від 06 грудня 2013 року прийняті наступні рішення щодо складу Ревізійної комісії: припинити повноваження діючих (на момент проведення Загальних зборів акціонерів 06.12.2013 р.) членів Ревізійної комісії: Божко Олени Вікторівни, Редько Катерини Олександрівни, Орел Наталії Геннадіївни, ТОВ “Понлак Реал Істейт”. Обрати членами Ревізійної комісії з 07.12.2013 р: Міщенко Антоніну Юріївну, Божко Олену Вікторівну, Вагіс Ольгу Анатоліївну, Єршову Олену Станіславівну.
Фактiв порушення членами Наглядової ради та виконавчого органу Товариства внутрiшнiх правил, що призвело до заподiяння шкоди Товариству або споживачам фiнансових послуг у звітному році не було.
До Товариства, у тому числi до членiв його Наглядової ради та виконавчого органу, заходи впливу органами державної влади протягом звітного року не застосовувались.
На позачергових зборах акціонерів ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" 02.07.2013 р. затверджено «Положення про систему управління ризиками». Процес управлiння ризиками в Товариствi iнтегрований в щоденну дiяльнiсть, має безперервний i комплексний характер. Загальну стратегію управління ризиками в Товаристві визначає Наглядова рада, а загальне керівництво управління ризиками здійснює виконавчий орган. Товариство, в особі Наглядової ради та директора, здійснює iдентифiкацiю ризикiв, аналiз їх оцiнки, контроль за ризиком, аналізує свої активи та зобов’язання за їх строками та планує свою ліквідність залежно від очікуваних строків виконання зобов’язань за відповідними інструментами. Кредитний ризик Товариства відсутній.
Відповідальною посадовою особою за внутрішній аудит (контроль) рішенням Наглядової ради (протокол №3 від 13.12.2012 р.) призначено головного бухгалтера Товариства. Протягом звітного року систематично проводився внутрішній аудит (контроль) за поточною діяльністю Товариства, за дотриманням чинного законодавства. По результатам перевірок у звітному році відповідальна особа за проведення внутрішнього аудиту (контролю) звітувала перед Наглядовою радою. Фінансова звітність Товариства за 2013 рік складена у відповідності до Національних стандартів України (П(С)БО) та трансформована згідно вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ).У фінансовій звітності наводиться порівняльна інформація за 2012 рік трансформована відповідно до вимог МСФЗ.
Факти вiдчуження протягом звітного року активiв в обсязi, що перевищує встановленний у статутi Товариства розмiр вiдсутнi.
Придбання та продаж активiв за звітний рік в обсязi, що перевищує встановлений у статутi Товариства розмір, не вiдбувалося.
Операцiї з пов'язаними особами протягом звітного року не проводились.
Витяг із Аудиторського висновку щодо фінансової звітності (розділ Опис аудиторської перевірки та опис важливих аспектів облікової політики): ”Ми провели аудит фінансової звітності ПрАТ “ЗАПОРІЖСТАЛЬ-АГ” за 2013 рік у відповідності з вимогами та положеннями Закону України “Про аудиторську діяльність”, інших законодавчих актів України та у відповідності з вимогами міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг (далі- МСА), етики Міжнародної федерації бухгалтерів, вимог положення щодо підготовки аудиторських висновків, які подаються до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами та професійними учасниками фондового ринку (затвердженого рішенням державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 р. №1528 зі змінами) та вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики) затвердженого рішенням державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.09.2011 р. №1360)”
Аудитор Товариство з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Аваль", код за ЄДРПОУ 32440628, місцезнаходження: 69032, м.Запоріжжя, вул.Рекордна, 11/9, (свідоцтво про внесення до Реєстру суб'єктів, які можуть здійснювати Аудитрську діяльність: №3167 від 28.03.2003р. чинне до 28.02.2018 р.; свідоцтво про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів №103, серія та номер свідоцтва П 000103, строк дії свідоцтва з 21.05.2013 р. до 28.02.2018 р.), обраний Наглядовю радою Товариства (протокол №3 від 07.02.2014 р.)
11 рокiв.
Один рік
Аудиторська перевірка річного фінансового звіту за 2013 рік.
Відсутні
З 2007 року по 2010 рік перевірку фінансової звітності Товариства проводив аудитор приватне підприємство "Аудиторська фірма "ПРИМА Аудит" (код за ЄДРПОУ 32019211). Перевірку фінансової звітності за 2011 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Індустріал Аудит" (код за ЄДРПОУ 33755117). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що на дату проведення перевірки фінансової звітності приватне пiдприємство Аудиторська фiрма "ПРИМА Аудит" мала напружений графік проведення перевірок і не мала фізичної можливості провести перевірку фінансової звітності товариства. Перевірку фінансової звітності за 2012 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Партнер" (код за ЄДРПОУ 30000963). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що ТОВ "Аудиторська фірма "Індустріал Аудит" мала напружений графік проведення перевірок і не мала фізичної можливості провести перевірку фінансової звітності товариства. Перевірку фінансової звітності за 2013 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська компанія "Аваль" (код за ЄДРПОУ 324400628). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Партнер" на дату проведення перевірки фінансової звітності ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" не мав свідоцтва виданого Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів.
Фактiв стягнення та зауважень застосованих Аудиторською палатою до ТОВ "Аудиторська компанія "Аваль" протягом року не було. Фактiв подання недостовiрної звiтностi Товариством аудиторським висновком не пiдтверджена.
Скарги, подані в письмовій формі, розглядає директор Товариства.
Козаченко Олександр Григорович
Скарг щодо порушення Товариством прав споживачiв фiнансових послуг у звiтному роцi не було.
Позовiв до суду стосовно надання фiнансових послуг Товариством у звiтному роцi не було.

___________

* Заповнюється фінансовими установами, що утворені у формі акціонерних товариств.