Дата розміщення: 28.04.2015

Річний звіт за 2014 рік

ЗВІТ ПРО КОРПОРАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ*

Метою дiяльностi фінансової установи ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" (далі Товариство) є отримання прибутку за рахунок виконання робіт та послуг від професійної діяльності на фондовому ринку цінних паперів і на цій основі задоволення соціально-економічних інтересів акціонерів та трудового колективу Товариства.
Станом на 31.12.2014 року власники акцій, яким належить 10 і більше відсотків голосуючих акцій: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Проект майстер", код ЄДРПОУ 32556179, місцезнаходження - 01133, м.Київ, вул.Кутузова, 18/7. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 21,6647%. 2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Барленко груп", код ЄДРПОУ 37020939, місцезнаходження - 69600, м.Запоріжжя, пр.Леніна,152-В. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 15,7508%. 3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Мідланд Кепітал Менеджмент", код ЄДРПОУ 33104302, місцезнаходження -04070, м.Київ, вул.Григорія Сковороди, 21/16. Частка у статутному капіталі ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" – 18,6488%. Протягом 2014 року змiн у складi акцiонерiв, якi мають iстотну участь не вiдбувалось. Акціонери Товариства, що здійснюють контроль (більше як 50 відсотків акцій Товариства) за фінансовою установою ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" відсутні. Контроль за Товариством здійснюють члени Налядової ради та Ревізійної комісії: Терещенко Алла Геннадіївна, Усатий Володимир Анатолійович, Сироєжкіна Олена Вікторівна, Корольчук Інна Петрівна, Міщенко Антоніна Юріївна, Божко Олена Вікторівна, Вагіс Ольга Анатоліївна, Єршова Олена Станіславівна. Наглядова рада та Ревізійна комісія були обрані загальними зборами акціонерів, які відбулися 06.12.2013 р. Протягом 2014 року змiн у складi посадових осіб не вiдбулось.
Фактiв порушення членами Наглядової ради та директором Товариства внутрiшнiх правил, що призвело до заподiяння шкоди Товариству або клієнтам Товариства у звітному році не було.
Заходи впливу органами державної влади до Товариства, членiв його Наглядової ради та директора Товариства протягом звітного року не застосовувались.
З питань управління ризиками Товариство керується «Положенням про систему управління ризиками», затвердженного загальними зборами акціонерів ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" від 02.07.013 р. Процес управлiння ризиками в Товариствi iнтегрований в щоденну дiяльнiсть, має безперервний i комплексний характер. Загальну стратегію управління ризиками в Товаристві визначає Наглядова рада, а загальне керівництво управління ризиками здійснює виконавчий орган (директор) . Товариство, в особі Наглядової ради та директора, здійснює iдентифiкацiю ризикiв, аналiз їх оцiнки, контроль за ризиком, аналізує свої активи та зобов’язання за їх строками та планує свою ліквідність залежно від очікуваних строків виконання зобов’язань за відповідними інструментами. Кредитний ризик Товариства відсутній.
У звітному році за рішенням Наглядової ради (протокол №6 від 15.08.2014 р.) у складі Товариства був утворений структурний підрозділ служби внутрішнього аудиту (контролю) та затверджено “Положення про Службу внутрішнього аудиту (контролю)” Товариства. У зв’язку з цим було звільнено від обов’язків відповідальної особи за внутрішній аудит (контроль) головного бухгалтера Савенко Аллу Леонідівну, а в структурний підрозділ служби внутрішнього аудиту (контролю) призначені працівники Товариства: фахівець сектора провадження діяльності з торгівлі цінними паперами Пельо Тетяну Павлівну (керівник структурного підрозділу служби внутрішнього аудиту (контролю) за сумісництвом); начальник бюро з депозитарної діяльності депозитарної установи Сопіну Олену Володимирівну (фахівець структурного підрозділу служби внутрішнього аудиту (контролю) за сумісництвом). Контроль Товариства службою внутрішнього аудиту (контроль) здійснювався постійно. По результатам перевірок у звітному році керівник структурного підрозділу служби внутрішнього аудиту (контролю) звітував перед Наглядовою радою Товариства. Фінансова звітність Товариства за 2014 рік складена у відповідності до Національних стандартів України (П(С)БО) та трансформована згідно вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). У фінансовій звітності наводиться порівняльна інформація за 2013 рік трансформована відповідно до вимог МСФЗ.
Факти вiдчуження протягом звітного року активiв в обсязi, що перевищує встановленний у статутi Товариства розмiр вiдсутнi.
Придбання та продаж активiв за звітний рік в обсязi, що перевищує встановлений у статутi Товариства розмір, не вiдбувалося.
Операцiї з пов'язаними особами протягом звітного року не проводились.
Витяг із Аудиторського висновку (звіт незалежного аудитора) щодо фінансової звітності (розділ Опис аудиторської перевірки та опис важливих аспектів облікової політики): ”Ми провели аудит фінансової звітності ПрАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ -АГ» за 2014 рік у відповідності з вимогами та положеннями Закону України “Про аудиторську діяльність ”, інших законодавчих актів України та у відповідності з вимогами Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг (далі – МСА) , етики Міжнародної федерації бухгалтерів. Для складання фінансової звітності за МСФЗ застосовуються МСФЗ, які дійсні на 31.12.2014 року. Фінансові звіти включають Баланс (Звіт про фінансовий стан) року, Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід), Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом), Звіт про власний капітал станом на 31.12.2014 р. та Примітки. Фінансові звіти ПрАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ-АГ» підготовлені відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності.” Витяг із Аудиторського висновку (звіт незалежного аудитора) щодо фінансової звітності (розділ Наявність суттєвих невідповідностей між фінансовою звітністю, що підлягала аудиту, та іншою інформацією, що розкривається емітентом цінних паперів та подається до Комісії разом з фінансовою звітністю): "Під час виконання завдання ми здійснили аудиторські процедури щодо виявлення наявності суттєвих невідповідностей між фінансовою звітністю, що підлягала аудиту, та іншою інформацією, що розкривається емітентом згідно Рішення від 03.12.2013р.№2826 Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. У відповідності до МСА 720 “Відповідальність аудитора щодо іншої інформації в документах, що містять перевірену аудитором фінансову звітність” суттєвої невідповідності, ідентифікованої в іншій інформації , отриманій до дати аудиторського звіту не виявлено. На підставі наданих до аудиторської перевірки документів, ми можемо зробити висновок, що інформація про події, які відбулися протягом звітного року та можуть вплинути на фінансово-господарський стан емітента та призвести до зміни вартості його цінних паперів і визначених частиною першою статті 41 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» своєчасно оприлюднюється Товариством та надається користувачам звітності."
Аудитор Товариство з обмеженою відповідальністю "Аудиторська компанія "Аваль", код за ЄДРПОУ 32440628, місцезнаходження: 69032, м.Запоріжжя, вул.Рекордна, 11/9, (свідоцтво про внесення до Реєстру суб'єктів, які можуть здійснювати Аудитрську діяльність: №3167 від 28.03.2003р. чинне до 28.02.2018 р.; свідоцтво про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів №103, серія та номер свідоцтва П 000103, строк дії свідоцтва з 21.05.2013 р. до 28.02.2018 р.), обраний Наглядовю радою Товариства.
12 рокiв.
2 (два) роки.
Аудиторська перевірка річного фінансового звіту за 2014 рік.
Відсутні
З 2007 року по 2010 рік перевірку фінансової звітності Товариства проводив аудитор приватне підприємство "Аудиторська фірма "ПРИМА Аудит" (код за ЄДРПОУ 32019211). Перевірку фінансової звітності за 2011 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Індустріал Аудит" (код за ЄДРПОУ 33755117). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що на дату проведення перевірки фінансової звітності приватне пiдприємство Аудиторська фiрма "ПРИМА Аудит" мала напружений графік проведення перевірок і не мала фізичної можливості провести перевірку фінансової звітності товариства. Перевірку фінансової звітності за 2012 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Партнер" (код за ЄДРПОУ 30000963). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що ТОВ "Аудиторська фірма "Індустріал Аудит" мала напружений графік проведення перевірок і не мала фізичної можливості провести перевірку фінансової звітності товариства. Перевірку фінансової звітності за 2013 рік проводив аудитор ТОВ "Аудиторська компанія "Аваль" (код за ЄДРПОУ 324400628). Зміна аудитора була пов’язано з тим, що аудитор ТОВ "Аудиторська фірма "Партнер" на дату проведення перевірки фінансової звітності ПрАТ "Запоріжсталь-АГ" не мав свідоцтва виданого Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів.
Фактiв стягнення та зауважень застосованих Аудиторською палатою до ТОВ "Аудиторська компанія "Аваль" протягом року не було. Фактiв подання недостовiрної звiтностi Товариством аудиторським висновком не пiдтверджена.
Скарги, подані в письмовій формі, розглядає директор Товариства.
Козаченко Олександр Григорович
Скарг щодо порушення Товариством прав споживачiв фiнансових послуг у звiтному роцi не було.
Позовiв до суду стосовно надання фiнансових послуг Товариством у звiтному роцi не було.

___________

* Заповнюється фінансовими установами, що утворені у формі акціонерних товариств.